CLAYHILLS BLOGG

CLAYHILLS BLOGG

Livet med Barbethundarna Axa, Soya och Ebba

Detta är vår dagbok om livet med våra Barbethundar

7 veckor

DagbokPosted by Gunnel Svinhufvud Thu, July 09, 2015 23:19:48

Idag är valparna 7 veckor. Det är nu de börjar bli riktigt busiga. De har fått flytta ut i köket och valplådan är nedmonterad och undanställd. Tyvärr vaknar de väl tidigt för min smak (någon gång halv fyra, andra dagar vid fem). Ebba låter dem fortfarande dia lite då och då och det är skönt när de vaknar väldigt tidigt. De äter 2 mål valpfoder och 2 mål färskfoder om dagen och har vuxit ordentligt. Även lillan, Katelle, växer bra och hänger med de andra i deras vilda lekar.

Vi har haft många besök under de sista två veckorna. Alla valpköparna har varit här och nu är det klart vart valparna ska ta vägen nästa vecka.

Katelle ska flytta till Varberg och hon får behålla sitt kennelnamn.

Karl-Alfred ska flytta till Bjärred och han ska heta Mille.

Kamille ska flytta till Göteborg och även hon ska troligen få behålla sitt kennelnamn.

Katrine ska flytta till Barum utanför Kristianstad och hon ska heta Maja.

Kasper ska flytta till Lund och han ska heta Malte.

I söndags (när det var som varmast) kom pappa Tintin och hans familj på besök. Tintin är så lugn och cool och efter en liten promenad med de vuxna damerna fick han komma med in till valparna i trädgården. Allt gick bra och valparna blev väldigt beundrade. Tintins lillmatte och lillhusse var helt fascinerade av valparna men tyvärr sov de mest i den tryckande hettan.

Valparna har hunnit med lite utflykter också. En tripp till stranden och ett bad upp till magen för samtliga blev det en dag. Några korta och en lång bilutflykt har vi också hunnit med och så har jag börjat gå korta minipromenader i koppel. Mamma Ebba, nanny Soya och/eller mormor Axa går med för moraliskt stöd och för att visa hur man gör. Då går det galant!

Här är hela familjen.

Fler bilder finns i fotogalleriet.