CLAYHILLS BLOGG

CLAYHILLS BLOGG

Livet med Barbethundarna Axa, Soya och Ebba

Detta är vår dagbok om livet med våra Barbethundar

8 veckor

DagbokPosted by Gunnel Svinhufvud Sat, July 18, 2015 20:22:56

Vilka intensiva dagar det har varit. Sedan valparna blev 5 veckor har vi haft så många besök. Valparna har verkligen fått sin sociala kompetens uppövad. De har träffat barn och varit på bilutflykter och babypromenader. I onsdags var en kollega här och vaccinerade, chippade och veterinärbesiktigade dom och det fann dom sig i utan några större protester.

Redan i torsdags hämtade tre familjer sina valpar. Jag var lite nervös för Ebbas juver för hon har fortfarande en del mjölk. Karl-Alfred och Katelle har fått några riktiga skrovmål på mammas mjölk så det har hjälpt. Jag har dragit ner på Ebbas mat ordentligt och det hjälper det med.

I morgon ska Katelle hämtas. Hon har varit min favorit så separationsångesten gör sig gällande. Karl-Alfred stannar några dagar till för han har ett navelbråck som för säkerhets skull ska opereras. När han hämtat sig ska han få åka till sitt nya hem i Bjärred. Sedan blir det väldigt tomt. Ebba, Axa och Soya ska få sina dagliga långpromenader och så ska vi ha långa sovmornar. Ingen som väcker oss mellan fyra och fem på morgonen, om inte ännu tidigare. De tidiga mornarna har resulterat i väldigt lite kiss inne. Bara någon enstaka pöl på hela sista veckan och ingen har bajsat inne på säkert två veckor. Hoppas att alla valparna fortsätter att vara lika duktiga i sina nya hem!

Lycka till med valparna! De är verkligen supergoa allesammans!

Jag har lagt upp 2 nya album i fotogalleriet med de sista bilderna på hela gänget tillsammans.

Här är de små älsklingarna: Katelle, Karl-Alfred (Mille), Kamille, Katrine (Maja) och Kasper (Malte).