CLAYHILLS BLOGG

CLAYHILLS BLOGG

Livet med Barbethundarna Axa, Soya och Ebba

Detta är vår dagbok om livet med våra Barbethundar

Flisa

DagbokPosted by Gunnel Svinhufvud Mon, September 19, 2016 11:34:00
Åbyfjordens Flisa i egen hög person

Nu är hon här! I lördags var äldste sonen Erik, hans Lotta och jag uppe hos Jill och Lasse och hämtade henne. Dotter Karin och hennes Erik höll ställningarna här hemma och röjde upp efter kräftskivan och passade de gamla damerna.

Vid ett-tiden var vi uppe (jag körde) och blev bjudna på en fantastisk fisksoppa. Efter en massa valpgosande och hundsnack bar det av hemåt. Nu körde Erik och Flisa låg mellan Lotta och mig i baksätet. Först var hon lite ledsen och klagade högljutt men innan vi var uppe på motorvägen hade hon somnat. I Göteborg började Flisa flåsa så vi stannade för att hon skulle få lätta på trycket i blåsan och för att tanka bilen. När allt var klart kunde vi åka resten av vägen hem med en lugnt sovande valp.

Väl i Lerberget blev vi välkomnade av en vilt skällande trio. När de sansat sig fick de hälsa på den nya flockmedlemmen. Inga glada utrop precis men inte alltför sura miner heller. Natten förlöpte utan ledsna tjut och kvart över fem tyckte Flisa att det var morgon. Efter mat, toalettbestyr på gräsmattan och lite tyst lek med matte somnade vi om och sov till åtta.

Hela gårdagen klarades av utan pölar och högar på golven. Maten slukades med väldigt god aptit och allt skulle undersökas och bitas i.

Nu sover fyra trötta damer efter morgonpromenaden. Den minsta medlemmen fick jag bära ganska mycket och hon gillade inte riktigt att komma så långt hemifrån. De andra tyckte att vi gick alldeles för kort.

Vädret är fortsatt fint och vi ska ha en skön dag i trädgården.
Fler bilder finns i fotogalleriet.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jill Mon, September 19, 2016 15:52:46

Det är tur att du har snälla damer. Mormor Axa är nog den snällaste tror jag. Här hemma är det väldigt tomt med bara tre kvar. En sån otrolig skillnad, enklare på sätt och vis men de kvarvarande Felicia, Francine & Fröya är mer kontaktberoende. Det är inte lätt att gå in och sova en extra timme på morgonen längre för då sitter de och gnyr i köket. Det blir väl snart att alla får ligga i sovrummet åtminstone på morgonkvisten.