CLAYHILLS BLOGG

CLAYHILLS BLOGG

Livet med Barbethundarna Axa, Soya och Ebba

Detta är vår dagbok om livet med våra Barbethundar

Flisa håller igång

DagbokPosted by Gunnel Svinhufvud Fri, September 30, 2016 17:06:06
Livet som valpmatte är hårt! Upp klockan 5, mat till lillan, ut på gräset i svinottan i väntan på att behoven ska uträttas, in igen, leka med lillan och sen en timmes sömn till. Sen går hela dagen med hundpromenader, upplockande av avföring, matande av valpen på en massa tider, varvat med lek och bus. Ska inte valpar sova mycket?

Det där var lite överdrivet. Flisa har blivit duktigare på att sova på morgonen och kan ligga till både 6 och halv 7. Hon har ännu bara kissat inne en gång och det var bara för att jag inte såg att det var dags. Hon äter väldigt bra och vägde 6,2kg i måndags. Hon vill gärna busa med de gamla damerna men de är inte helt tillmötesgående än. Tids nog så lossnar det.

Promenaderna går bra tack vare ryggsäcken som jag har som bärsele till henne. Flisa får springa och busa en stund med de andra innan jag stoppar ner henne i säcken. Sen sitter hon där tills min rygg säger till. I morse ösregnade det när vi var ute och då var det väldigt skönt att krypa ner i säcken och dra en handduk över huvudet tills regnet lugnade sig lite.

Vi har varit på stranden flera gånger och i måndags var vi uppe i skogen på Svedberga kulle. Jättemysigt men hu så torrt det var i skogen. Det har inte regnat på hela september men idag öser det ner. Riktigt skönt!

I söndags kom Jill och Lasse med hela hundgänget och det blev ett kärt återseende vill jag lova! Så roligt Flisa tyckte det var att få träffa mamma Tova, storasyster Danielle, Evita och Asta. Och så Jill och Lasse förstås. Vädret var toppen och vi kunde sitta ute på altanen och äta middag. Tova var så glad att se sin lilla dotter och lekte och tog hand om henne. Det behövdes ingen annan valpvakt där inte.

Vill ni se lite bilder från de första två veckorna har jag lagt in två nya fotoalbum i galleriet.
Jag undrar vad de andra i byn kallar mig. Galningen med alla hundarna troligtvis.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jill Sun, October 02, 2016 14:25:17

Vad man kallas på byn ska man s...a i för det finns alltid människor med knepiga åsikter. Fast att bli kallad " hon med hundarna" som jag blev kallad i Kungshamn ( vi bodde där när barnen var små) går ju an. Numer är det "dom med hundarna" så Lasse är inräknad också. Fast tänk så härligt vi har det med våra hundar! 😍😍